Vinyylimania: D.A.D. – Riskin’ it All

Vinyylimania hehkuttaa mielenkiintoisia vinyylilevylöytöjä periaatteella “tarttui mukaan levydivarista”.

D.A.D. – Riskin’ it All

Tanskalainen Disneyland After Dark otti ison askeleen kohti maailmanlaajuista menestystä kolmannella albumillaan No Fuel Left For The Pilgrims. Vuonna 1989 julkaistu albumi toi yhtyeelle kiinnityksen Warnerille ja seuraavan levyn kohdalle asetettiin kovat paineet – tulos tai ulos. Amerikan musiikkimarkkinat olivatkin orkesterille luonteva suunta sillä bändin reipas cowpunkista ja hard rockista kirkastunut meininki ei esikuviaan peitellyt. Samalla orkesterin nimi muuttui muotoon D.A.D. – jotta Disneyn lakimiehet saattoivat heittää roskakoriin nimivarkaudesta kertyneen lakisaasteen.

No Fuel Left For The Pilgrims oli soundeiltaan ehkä turhankin siistiä. Niinpä D.A.D:n seuraava albumi, Riskin’ It All, on lähempänä allekirjoittaneen rintataskua. Bändillä oli näytön paikka mutta toivottua Amerikan menestystä ei tullut, vaikka mainio sinkkubiisi Grow or pay soi radioissa ympäri maailmaa.  USA:n kiertue jäi tekemättä ja Warner sanoi bändille goodbye.

Kuitenkin, Riskin’ it All on mainio levy. Bändin räväkkä meno, täsmäriffien ylivoima ja reilulla tavalla ”takki auki ja rinta paljaana” -meininki ottaa herkästi otteen rähisevän rockin ystävästä. Tosin lehmipunk jää jo viitteeksi mutta kiekon aloittava Bad Craziness on kuin Michael Monroe veivaisi Jason and The Scorchers -coveria. D*Law on hyvä esimerkki mehukkaasti toimivasta hard rock -palasta. Day of Wrong Moves esittelee reilummin americanaa. Makin’ fun of money on kuin katurokkaavaa AC/DC:tä. Eikä kiekon nimibiisiäkään voi väittää verettömäksi tapaukseksi – kertosäkeen kohdalla sonnikuoro mylvii miehekkäästi.

D.A.D:n tuotantoa (vinyylimuodossa) ei herkästi kävele vastaan kotimaan levydivareista joten oli mentävä merta edemmäs ostoksille. Tallinnan Rockroad Music tarjosi käytettyä D.A.D.-vinyyliä 8 euron hinnalla – ei muuta kuin kaveri asialle ja levy botskilla Suomeen.

J.Kaunisto

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Vinyylimania

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s