Vinyylimania: The Screaming Blue Messiahs – Gun-Shy

Vinyylimania hehkuttaa mielenkiintoisia vinyylilöytöjä periaatteella “tarttui mukaan levydivarista”.

The Screaming Blue Messiahs / Gun-Shy

Vuonna 1983 perustettu The Screaming Blue Messiahs on yksi suuren yleisön unohtamista 80-luvun nimistä, joka ansaitsisi ehdottomasti jälkipolvien arvonantoa. Orkesterin debyyttialbumi vuodelta 1986, Gun-Shy, on varsinainen 80-luvun britti-ja aussisoundin soundtrack-levy. Bändin maanisen tiukkaa ja rutikuivaa ulosantia voi haarukoida nimillä kuten Hoodoo Gurus, Midnight Oil, The Saints, Talking Heads ja Public Image Ltd. Vaikka bändin yhteydessä käytettiin slogania ”rockabilly from hell”, The Screaming Blue Messiahsin soundissa kaikui tukeva annos post punkin muistumia, bluesia ja perinteistä kuivakkaa brittisoundia. Vaikka tukevat jenkkivaikutteet muistetaan aina mainita, allekirjoittaneen korvissa soi erityisesti Australian aikalaisten vääristyneet kitararat.

Gun-Shy -albumin kireän tiukka ja hypnoottinen ote lähentelee The Birthday Partyn maanista ulosantia. Jokaisen basistiksi aikovan kannattaa kuunnella albumin bassoraitoja ”sillä korvalla”. Varsinkin Talking doll on melkoista basson ylivaltaa. Kiekon A-puolen Holiday head, Smash the market place ja Wild blue yonder ovat suorastaan hämmästyttävän intensiivistä ja iukaksi puristettua tyylittelyä. Jos laulajaksi olisi nostetty John Lydon tai Midnight ilin Peter Garrett, jälki olisi jotain legendaarista. Gun-Shy on ehdottomasti varteenotettava albumi puhuttaessa 80-luvulle tyypillisen rock-soundin ilmentymistä.

Gun-Shyn mainiossa kunnossa oleva kappale osui allekirjoittaneen käsiin Manhattanin kirppikseltä – muovit yhä päällä (levyä tosin kuuntelu varovaisesti, ehkä paria ensimmäistä siivua). Hintana 3 euroa, jota voidaan pitää suoranaisena pilkantekona – aidosta 80-luvun klassikosta!

J.Kaunisto

Mainokset

1 kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Uncategorized, Vinyylimania

One response to “Vinyylimania: The Screaming Blue Messiahs – Gun-Shy

 1. hapa

  Omistan kyseisen bändin kaikki 12″ tuotokset aivan uutena hyllyyn ostettuna!
  Good and Gone mini-album (1984)
  Gun-Shy (1986)
  Bikini Red (1987)
  Totally Religious (1989)
  Eli Gun-Shy ei siis ole (ainakaan minusta) bändin ensimmäinen albumi. Ekalla levyllä Good And Gone on 6 biisiä, kait sitä voi albumiksi siis nimittää.
  Kova bändi! Tykkäsin ja tykkään edelleen, vaikka olen aina kuunnellut Rockabilly & 50’s Rock ’n’ Roll & Psychobillyä.
  Hesari mainosti lauantai sivuilla (joku musiikki juttu) vuonna 1984 SBM:n ekaa levyä punkabillyksi ala Cramps ja täytyihän levyä hakea heti kaupasta ja sen jälkeen myös kaikki muut bändin studiolevyt.
  Myöhemmin olen jostain imuttanut pari bändin livelevyä, koska mistään en ole onnistunut niitä ostamaan. Harvinaista kamaa live jutut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s