Viikon levy: Maná – Drama y Luz (2011)

MAN51657Meksikon Guadalajarasta kotoisin oleva latinorockin pioneeri, Maná oli minulle ennestään tuntematon bändi. Ystävän suosituksesta tutustuin yhtyeen musiikkiin kuuntelemalla neljää levyä, joista viikon levyksi valikoitui 2011 julkaistu Drama y Luz.

Manán musiikki on hyvin perinteistä populaaria rockia. Biisit rullaavat hyvällä poljennolla ja vokalisti/kitaristi Fher Olveran ääni on ihanan pehmeä, sopivasti käheä. Yhtyeen ura on kestänyt pitkään, jo noin kolmen vuosikymmenen ajan. Maná on erittäin suosittu latinalaisessa Amerikassa ja varsinkin kotimaassaan Meksikossa, jossa se vetää stadionit täyteen. Pitkällä uralla on ollut monia kokoonpanon muutoksia. Maná on soittanut nykyisellä miehistöllä vuodesta 1997 saakka. Manán musiikki miellyttää varmasti monen ikäisiä kuuntelijoita. Bändin soundissa voi kuulla vaikutteita hard rockista, viihteellisestä latinoiskelmästä ja popista, mutta myös yhtä hyvin calypsosta, reggaesta ja ska-musiikista.

Vuonna 2011 julkaistu Drama y Luz (suom. Draamaa ja valoa) on Manán yhdestoista levy. Yhtye on julkaissut myös kaksi albumia nimellä Sombrero Verde vuosina 1981 ja 1983. Manán Drama y Luzin letkeät latinorytmit vievät kuuntelijan hetkessä talven tuiskun ja tuiverruksen keskeltä kuumalle biitsille, jossa tuoksuu hiekka, lämmin iho ja aurinkovoide. Drama y Luz -levyn sanoitukset eivät kuitenkaan kerro letkeästä rantaelämästä, vaan rakkaudesta, riippuvuudesta, rasismista ja viriävästä toivosta. Maná ottaa usein sanoituksissaan kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Ihmisoikeudet, siirtolaisten olosuhteet ja ympäristön tila ovat aiheita, joita yhtye lauluissaan paljon käsittelee. Elämän eri puolia luotaavat sanoitukset ja tarttuvat melodiat ovat varmasti suuren suosion taustalla. Drama y Luz -levyllä ei ole yhtään huonoa kappaletta. Ensimmäinen kappale Lluvia al corazón on mielestäni levyn paras. Toinen suosikkini on Latinoamérica. Drama y Luzilla on yhteensä yksitoista kappaletta, jotka muodostavat kauniisti soljuvan kokonaisuuden. No te rindas -biisistä löytyy kaksi versiota. Tätä levyä on kiva kuunnella uudelleen ja uudelleen!

Maná on Fher Olvera (laulu/kitara), Alex González (rummut), Sergio Vallín (kitara) ja Juan Calleros (basso)

MT

Lähteet:
Manán viralliset sivut – http://www.mana.com.mx
Wikipedia

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s