Viikon levy: Sondre Lerche – Duper Sessions

Sondre Lerche: Duper SessionsIhana indiepoppari Sondre Lerche julkaisi vuonna 2006 levyn Duper Sessions, joka poikkeaa aika lailla hänen muusta tuotannostaan: levy on täynnä perinteiseltä kuulostavaa lupsakkaa jazzia.

Lyriikoissa käsitellään rakastumista – sen synnyttämää kaipuuta (Night And Day); sen peruttamattomuutta, surkeutta (The Curse of Being in Love) ja ihanuutta (The More I See You).

If it wasn’t for the fact that I couldn’t go back
I wouldn’t stand the torture that they call being in love
It won’t get better
It won’t get better
Embrace the curse so it doesn’t get worse

Duper Sessionsilta löytyy pari biisiä, joista Sondren persoonallinen tyyli kuuluu vahvimmin: (I Wanna) Call It Love sekä Once In A While. Ne toimivat hyvin maistiaisina kuuntelijoille, jotka eivät vielä tunne Sondrea.

Parin minuutin biiseistä koostuva levy on nopeasti kuunneltu – ja se on niin hurmaava, että itse kuuntelen sen yleensä monta kertaa peräkkäin. Viimeisenä biisinä kuullaan suloinen, norjankielinen Lulu-vise. Sen päätyttyä ilmaan jää leijailemaan rattoisa tunnelma.

Duper Sessions äänitettiin Sondren ollessa 23-vuotias. Sitä ennen hän oli jo julkaissut kaksi albumia, ja parin vuoden välein ilmestyivät jo seuraavat neljä. Hän on ehtinyt myös luoda musiikit elokuvaan Dan In Real Life (2007). Nykyään juuri kolmekymmentä täyttänyt, New Yorkin Brooklyniin asettunut norjalaismuusikko suunnittelee kokeilevampia tapoja kirjoittaa musiikkia ja toimii tähtivalmentajana Norjan The Voice-ohjelmassa.

Evi Reuhkala

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s