Viikon levy: Rage Against The Machine – Rage against the Machine

album-rage-against-the-machineMelkeinpä musikaaliseen yleissivistykseen kuuluu tuntea kyseinen bändi. RATM-lyhenteellä tunnettu bändi edustaa vasemmistolais- mielistä raskaan metallin ja rapin sekoitusta funkilla tyylillä. Kyseisen yhtyeen debyyttialbumi kantaa samaa nimeä. Albumista huokuu raivo ja turhautuneisuus yhteiskuntaa kohtaan sekä helposti havaittavissa on ärtymys heikompien sortamisesta. Protestista esimerkkinä on albumin kansikuva, jossa munkki polttaa itsensä hengiltä Saigonissa protestina Buddhalaisten sortoa vastaan.

Vuonna 1992 julkaistu albumi huokuu energiaa. Sanoitukset ovat syyttäviä ja yhteiskunnallisia epäkohtia maalaavia. Levy on myynyt triplaplatinan. Jokaisen tästä genrestä pitävän tulisi tuntea levyn ensimmäinen single Killing in the name. Bändi tunnetaan parhaiten tästä kyseisestä kappaleesta ja usein kappale tunnetaan nimeltä tietämättä edes bändin nimeä.

Kappaleita kuunnellessa tulee tunne, kuin pieni porukka Neuvostoliittolaisessa tehtaassa ryhtyisi kapinaan työläisten puolesta. Bändin solisti Zack De La Rocha halusi saada levyn kappaleilla ihmiset ajattelemaan ja toimimaan. Hänen haluamaansa poliittista vaikutusta päättäjissä levy ei kuitenkaan koskaan saanut aikaan.

Bändin kitaristin Tom Morellon taitava kitarointi on korvia herkistelevän hyvän kuuloista. Myös bändin basisti Tom Commerford tietää miten käsitellä bassoaan. Virkistävän erilaiset funkilla maustetut kappaleet tuovat energiaa esimerkiksi työpäivään tai perus arkeen. Levyn kappale Know your enemy sopii hyvin vaikkapa lenkkipolulle tai kuntosalille kohottamaan tunnelmaa.

RATM:n debyyttialbumi on kuin syksyn tuoman ankeuden tappaja.

EERO LÖYTÖKORPI

Varaa levy Vaski-verkkokirjastosta

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s