Musamaailman mietteitä – kuukauden artisti

Eva & Manu album cover1. Esittele itsesi ja kerro lyhyesti urastasi.

Mun nimi on Eva Louhivuori ja synnyin ja kasvoin Suomen Toscanassa, Jyväskylässä. Mun musiikkiura alkoi jo ihan pikkutyttönä, kun meidän koko perhe serkuista mummeihin soittaa ammatikseen. Olen toiminut laulajana muutamissa bilebändeissä, sitten Captain Cougarissa jonka kanssa tein ensimmäiset levyni. Laskin tuossa, että olen esiintynyt eri kokoonpanoissa yli kymmenessä maassa! (Etelä-Afrikka, Kenia, Kiina, Italia, Ranska, Yhdysvallat…)

Muutin 2008 Bostoniin opiskelemaan elokuva- ja teatterimusiikkia sekä laulua. Siellä tutustuin ranskalaiseen Manuun, jonka kanssa lähdimme reissaamaan Eurooppaa. Tästä reissusta meillä muodostui duo Eva & Manu, ja julkaisimme matkalauluista kootun debyyttialbumimme 17.8.2012! Julkaisijana toimii Warner Music Finland, joiden kanssa tein myös elämäni ensimmäisen levytyssopimuksen.

Matkan jälkeen 2011 esiinnyimme Ranskan suurimmassa TV-ohjelmassa Taratata, jossa jaoimme lavan Red Hot Chili Peppersin, James Morrisonin, Ed Sheeranin ja monen muun kanssa!

Levymme oli julkaisuviikolla Rumba-listan sijalla 1 ja Suomen virallisella listalla sijalla 8. Siellä levymme taitaa vieläkin heilua!

2. Käytätkö säännöllisesti kotikaupunkisi kirjastopalveluja?

Mulla tuo lukeminen on sellainen koko elämän kestävä projekti. Koitan aina tsempata itseäni lukemaan, mutta se tuntuu jotenkin hankalalta. Meillä on kiva kirjasto täällä Töölössä, ihan meidän naapurissa. Joskus hengailen siellä ihan muuten vaan, katselen levyjä, nuotteja ja muuta kirjallisuutta. Säännöllistä tuo hengailu ei kyllä ole.

3. Mikä on mieleenpainuvin konsertti jota olet ollut katsomassa?

Kyllä se on Spice Girlsien kaikkien aikojen viimeinen konsertti Hartwall Areenalla. Olin silloin aivan mieletön fani, ja tytöt täyttivät kyllä kaikki odotukseni! Muistan siellä 10-vuotiaana peruukki ja värikkäät vaatteet päällä miettineeni, että kyllä, minäkin haluan esiintyjäksi! Se oli mulle tosi tärkeä keikka juuri tuon oivalluksen takia.

4. Mitä mieltä olet kotikaupunkisi musiikkitarjonnasta ja -elämästä?

Helsinki on varmasti kokonsakin takia Suomen monipuolisimpia musiikkikaupunkeja, joten musiikkielämä on täällä todella aktiivista. Keikkapaikat on myös upeita, Club Liberte, Tavastia ja kaikki upeet pienet pubit ja baarit! Uusia juttujakin tulee koko ajan, esimerkiksi tuo Kulttuuriratikka on aivan upee! Viedään sitä musiikkia suoraan ihmisten luo, kirjaimellisesti.

5. Suosittele kolmea levyä/artistia kirjaston kokoelmista.

Kukaan säveltäjä tai artisti ei mulla nouse Claude Debussyn yli. Joten häneltä suosittelen esimerkiksi Deux Arabesques.

Toisena suosittelen upean artistin ja säveltäjän Stingin levyä If on a Winter´s Night.

Viimeisenä mieleeni tuli Joni Mitchell. Meidän lähikirjastosta ei löytynyt mun lempilevyä Blue (Vaski-kirjastojen alueelta löytyy, toim. huom.), mutta löytyi Travelogue, jossa kuullaan Mitchellin kappaleita sinfoniaorkesterin säestämänä. Aivan upea plätty!

Toim. Petri Kipinä

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musamaailman mietteitä - kuukauden artisti, Musasto suosittelee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s