Elonkorjuu julkaisee kattavan historiikin

Vuonna 1969  Elonkorjuu-yhtyeen perustaja Jukka Syrenius marssitti kokoonpanonsa Helsinkiin popyhtyeitten SM-mittelöihin. Yhtye saavutti toisen sijan kisoissa ja Syrenius sekä Timo Hannukainen, Veli-Pekka Pessi ja Rainer Koski olivat näyttäneet, että Porista, länsirannikolta, kuului paljon uutta.

Debyyttialbumi Harvest Time  syntyi keväällä 1972.  Nykyään levyä pidetään kalleimpana suomalaisena keräilyalbumina. Sen hinta levyliikkeissä on 500–1000 euroa. Vuonna 2002 Emi julkaisi albumista nyt jo loppuunmyydyn cd-uusintapainoksen.

Miehistönvaihdosten jälkeen orkesterin toinen albumi suuntasi funkjazzin ja fuusion suuntaan. Albumi Flyin´High, Running Fast ilmestyi vuonna 1978. Yhtye hajosi ennen vuosikymmenen loppua.

2000-luku toi orkesterin jälleen keikkalavoille. Maaliskuussa 2010 Elonkorjuulta  ilmestyi livealbumi Scumbag goes to theatre. Saman vuoden toukokuussa puolestaan ilmestyi cd-painos yhtyeen Harvest-nimellä tekemästä kakkosalbumista.

Nyt luvassa on uudelleen masteroitu 4-cd:n kokoelma  – Seasons on  läpileikkaus yhtyeen kunniakkaalta uralta vuosilta 1972-2011. Mukaan on albumi- ja liveraitojen lisäksi saatu myös koko joukko harvinaista materiaalia kuten mm. Liisankadun studiolla 1977 taltioitu Rollin`Down The Highway sekä Pori Jazz festivaalin 1974 livevedot Somebody Loan Me A Dime ja Snowstorm. Ruosniemen työväentalolla 1977 taltioidut kuusi liveharvinaisuutta, Jukka Syreniuksen sävellykset Hey Brother, Young Grand Old Man ja Your`s Tonight sekä coverit Superstition (Stevie Wonder), Freeway Jam (Jeff Beck) ja Spain (Chick Corea) todistavat että yhtye hallitsee mainiosti eri tyylisuuntienkin kiemurat.

Elonkorjuu Seasons 4cd kaupoissa 31.8.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uutiset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s