Raision musiikkiosasto suosittelee – Ingrid Lukas/Silver Secrets

Ingrid Lukas / Silver Secrets (2011)

Viro on poikkeuksellisen kiinnostavan musiikin kotimaa. Elävästä ja innostuneesta musiikkikulttuurista ovat raikkaina todisteina lukuisat uudet bändit ja laulajat. Suomenlahden tällä  puolen ovat jo tulleet tutuiksi muun muassa Ewert And The Two Dragons, Metsatöll ja Iiris unohtamatta sellaisia pitkän linjan vaikuttajia kuin Ultima Thule tai Singer Vinger. Tallinnan musiikkikaupoista voi tehdä kuitenkin lisää todellisia löytöjä, joista meillä ei vielä tiedetä juuri mitään.

Tällainen löytö  on vuonna 1984 syntyneen Ingrid Lukasin toinen albumi Silver Secrets, joka ilmestyi viime vuoden syksyllä. Jo pitkään Sveitsissä  vaikuttanut laulaja-lauluntekijä ja pianisti valmistui vuonna 2007 Zurichin musiikki- ja teatterikorkeakoulun opettajalinjalta pop-jazz –musiikin laulunopettajaksi. Virossa levy sai ylistävän vastaanoton ja Ingrid Lukasin nauttimasta arvostuksesta kertoo jotakin, että eräs radiotoimittaja julisti hänet Viron varjelluimmaksi valtiosalaisuudeksi.

Uudella levyllään Ingrid Lukas laulaa sekä englanniksi että viroksi. Hänen musiikkiaan on vaikea lokeroida mihinkään tiettyyn tyyliin kuuluvaksi, sillä vaikutteita on niin popista, virolaisesta kansanmusiikista kuin jazzistakin. Lisämaustetta musiikkiin tuovat ison kuoron käyttö sekä Lukasin nykyiseen yhtyeeseen rumpalin, basistin ja puhallinsoittajan lisäksi kuuluva jousitrio. Tärkeänä taustatukena on Lukasin tähänastisen uran ajan ollut norjalainen muusikko Bugge Wesseltoft, joka kukaties on tuonut hänen musiikkiinsa skandinaavisen jazzin vaikutteita. Albumin tuottajana yhdessä Lukasin kanssa on puolestaan ollut islantilainen Valgeir Sigurdsson, joka on tehnyt jo pitkään yhteistyötä Björkin kanssa. Ingrid Lukas on yksi aikamme merkittävimmistä uusista laulaja-lauluntekijöistä, jonka omaleimaisen musiikin toivoisi löytävän tiensä mahdollisimman laajalle.

Altti Koivisto

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s