Viikon levy: Horna – Envaatnags Eflos Solf Esgantaavne

Horna – Envaatnags Eflos Solf Esgantaavne Horna on suomalainen, Lappeenrannassa perustettu black metal–yhtye, ja tämä levy on bändin viides studioalbumi. Niin kuin monen muunkin yhtyeen, myös Hornan jäsenet ovat vaihtuneet muutaman kerran. Vain yksi bändin jäsenistä on säilynyt siitä, kun yhtye perustettiin vuonna 1993. Kuten Hornan jäsenet, myös bändin tyyli on muuttunut vuosien kuluessa, ja Envaatnags Eflos Solf Esgantaavne-albumia voisi kutsua bändin uudelleen syntymiseksi. Tätä levyä tehdessään he löysivät omanlaisensa tyylin ja ovat olleet siitä asti tuotteliaampia.

Yhtyeen solisti tekee levyllä uskomattoman suorituksen, ja erottuu rääkylaulullaan hyvin muista black metal-bändeistä. Karkeaääninen kitara ja loistavat riffit luovat synkän tunnelman albumille. Rummutus ei ole liikaa perus black metal-mättöä, vaan se sekoittuu muiden instrumenttien sekaan vaivattomasti.   Tämän soundin viimeistelee sopivasti taustalta kuuluva basso.

Kappaleet vaihtelevat hitaasta, melankolisesta temposta nopeampaan ja aggressiivisempaan tyyliin. Levyllä on hieman enemmän melodisempi tunnelma kuin useimmilla black metal albumeilla. Kun kuuntelee tätä levyä, voi huomata, että kaikilla kappaleilla on paljon yhteisiä piirteitä ja ovat selkeästi samasta puusta veistettyjä. Vaikka biisit ovat selvästi samantyylisiä, niissä on juuri sopivasti vaihtelua ja monipuolisuutta, että ne pysyvät mielenkiintoisina.

Sanoisin että tämä on hyvä levy kuunnella, jos haluaa tutustua Hornaan tai yleensäkin black metalliin.

Jesse Rosten

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s