Eppujen Mutalasta Suomen ensimmäinen PureAudio -julkaisu

Eppujen Mutala-albumi julkaistaan parhaalla mahdollisella äänellä – PureAudio Blu-ray -levynä.

Akun Tehtaalla toimiva TomFloor Production on aloittanut PureAudio Blu-ray -levyjen autoroinnin ja tuottaa niitä artisteille ja levy-yhtiöille. Suomen ensimmäisenä PureAudio-julkaisuna ilmestyy keskiviikkona 20.6.12 Eppu Normaalin viime vuoden lopulla julkaistu Mutala.

Levyllä on stereomiksauksen lisäksi albumin surround-miksaus (5.1), joka antaa kotiteatterissa kuulijalle kokemuksen, jossa kuulija voi todella kokea olevansa mukana yhtyeen musisoinnin keskipisteessä.

– Kyseessä on niinkin vanhanaikainen ajatus kuin äänilevy. Mukaan ei ole sotkettu mitään livetwittereitä, somea tai muuta musiikin kuuntelemisesta harhauttavaa informaatiota, toteaa TomFloor Productionin Tomi Pietilä.

Pelkästään stereoversio on tekniseltä laadultaan yli kahdeksankertainen CD:hen verrattuna. Sen lisäksi levyllä on surround-miksaus, originaalista studiomasterista konvertoidut CD-, mp3-tiedostot sekä verkkotoistimia varten korkearesoluutioiset wav-tiedostot.

– Levyllä yhdistyvät CD:n helppokäyttöisyys ja korkea resoluutio. Levyn kuuntelemiseksi ei tarvitse avata mitään kotiteatteriin kytkettyä näyttöä, riittää että painaa ”play”-nappia ja kuuntelee musiikkia, sanoo Pietilä.

Tomi Pietilä esittelee formaatin Tampereen Metso-kirjaston Pietilä-salissa tiistaina 5.6. klo 16-19. Samana päivänä on mahdollisuus ennakkokuunnella Eppu Normaalin ”Mutala” -Blu-ray -versiota ja testata formaattia.

– Masterin koko on noin 45Gt (Mutala 2 CD = 2 kertaa n.700Mt), joten siinä riittää piraatilla imuroimista ja jakamista. Ihmiset ovat kuitenkin sen verran mukavuudenhaluisia, että uskoisin monen mieluummin ostavan levyn ja kuuntelevan musiikkia sen sijaan, että lataisivat tuota bittimäärää viisi päivää ja miettisivät, millä sitä voisi kuunnella.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uutiset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s