Viikon levy: Hanne Hukkelberg – Featherbrain

Törmäsin norjalaiseen Hanne Hukkelbergiin pääkirjaston musiikkiosaston työhuoneen pohjattomissa syövereissä. Albumi pitää sisällään ikuisuudelta tuntuvan äänimaailman, joka verhoaa hienoja pop-kappaleita. Hanne on rakentanut voimakkaan äänimaiseman sävellystensä ja omintakeisen äänensä tueksi: kuulija uppoaa kyseiseen suohon suoraan avausraidasta lähtien, joka käynnistyy hitaasti mutta varmasti hiljaisten efektiäänien säestyksellä ja tämä kehittyy myöhemmin kertosäkeen meditoivaan junnaukseen.

Jos avausraita jättää kuulijan ihmettelemään mikä on homman nimi, niin seuraava kappale sitä ei ainakaan tee. Kaunis ja tasaisesti kasvava Noah muuntaa kalseammankin fiiliksen lämpimäksi hymyksi silkalla suloisuudellaan. Levy pyörii tästä eteenpäin todella kepeästi, vaikka kappaleiden teemat eivät välttämättä ole kevyemmästä päästä. Esimerkkinä kappaleen My devils kertosäe:

“Oh, my devils owning me
or am I owning my devils
oh, my devils are my own
oh, my devils are me”

Allekirjoittaneen suosikki levyllä on kahdeksas kappale, The Time and I and what we make. Tässä yhdistyy levyn yleinen tunnelma. Sykkivät perkussiiviset iskut, efektiäänet, kirkkourut ja Hannen elämää suurempi ääni nitoutuvat saumattomasti yhteen. Lyriikat onnistuvat löytämään olennaisia asioita elämästä. Let time in!

Featherbrain onnistuu olemaan samaan aikaan hyvin kaunis ja synkkä levy, joka vetoaa varmasti monen seikkailunhaluisemman kuulijan mieleen. Kappaleet eivät itsessään ole vaikeaselkoisia, mutta instrumentit ja tavat, joilla levyllä luodaan tunnelmaa ja tekstuuria yksinkertaisuuden ympärille saavat lopputuloksesta esiin syvän ja täyteläisen tunnelman. Kuuntelijan kannattaa ottaa tämä levy kaikessa rauhassa kuunteluun ja antaa itsensä upota maailmaan jonka tämä norjalainen neito on meidän iloksemme luonut.

Varaa kirjastosta.

 

Taneli Hildén, sivari

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s