Viikon levy: Duran Duran – All You Need Is Now (2011)

1. All you need is now
2. Blame the machines
3. Being followed
4. Leave a light on
5. Safe (in the heat of the moment)
6. Girl panic!
7. A diamond in the mind
8. The man who stole a leopard
9. Other’s people’s lives
10. Mediterranea
11. Too bad you’re so beautiful
12. Runaway runaway
13. Return to now
14. Before the rain

80-luvun brittiläinen megabändi Duran Duran julkaisi viime vuonna 13. studiolevyn, All you need is now. Levyn on tuottanut Mark Ronson, joka on tehnyt yhteistyötä mm. Lily Allenin ja Amy Winehousen kanssa. Ronson ja Duran Duran löysivät uudelleen tutun DD-soundin. Mark Ronson on sanonut, että yhtye on ollut hänelle tärkeä musiikillinen innoittaja. All you need is now -levyä voisi jopa luonnehtia paluuksi 80-luvun kultakauteen, jolloin Rio ja Seven And The Ragged Tiger –albumit räjäyttivät yhtyeen maailmanlaajuiseen suosioon.

Rämisevä nimibiisi All you need is now on mielestäni levyn ärsyttävin kipale, mutta onneksi meno paranee. AYNIN on kokonaisuutena hyvin rullaavaa popmusiikkia, joka saa tanssijalan vipattamaan. Simon Le Bon laulaa upeasti. Roger Taylor tykittää rummuissa, John Taylor rytmittää menoa bassolla ja Nick Rhodes vastaa upeista syntikkasoundeista tuttuun tapaan. Kitaraa soittaa Dominic Brown, joka palkattiin vuonna 2006 bändistä eronneen Andy Taylorin tilalle.

All you need is now -levyn helmiksi nousevat kappaleet Leave a light on, joka on herkän balladimainen. A diamond in the mind -kappaleessa sellot soivat kauniisti. Pieni timanttinen välisoitto nivoo levyn yhtenäiseksi äänimaailmaksi toistamalla nimibiisin teemaa. The man who stole a leopard -kappaleella on mukana amerikkalainen R&B-laulaja Kelis. Mediterranea keinuttaa kuuntelijan kesäiseen lomatunnelmaan aaltojen pauhatessa taustalla. Levyn toiseksi viimeinen kappale Return to now on samantyyppinen välisoitto kuin alkupuolen A diamond in the mind. Viimeinen biisi Before the rain on hieno lopetus, joka jättää kuuntelijalle rauhallisen tunnelman.

AYNIN miellyttää varmasti pitkänlinjan faneja, jotka saattoivat pettyä yhtyeen edelliseen Red carpet massacre -levyyn. Red carpet massacren aikana yhtye teki töitä amerikkalaisen tuottajan ja hip hop -artisti Timbalandin kanssa. RCM:a on luonnehdittu lähinnä noloksi, joten syystäkin fanit ottivat tutun DD-soudilla porskuttavan All you need is now –levyn riemuiten vastaan.

Duran Duranin suomalaiset fanit joutuivat pettymään kesäkuussa 2011, kun bändi joutui perumaan koko Euroopan kiertueen laulaja Simon Le Bonin ääniongelmien vuoksi. Duraneiden piti esiintyä Helsingissä KaisaFest -tapahtuman lavalla 18. kesäkuuta. Suomen keikan odotus on ollut pitkä ja jatkuu siis edelleen. Duran Duran on esiintynyt Suomessa vain vuonna 1982. Yhtye soitti silloin keikat Helsingissä ja Turussa.

Duran Duran on Simon Le Bon (laulu), John Taylor (basso), Roger Taylor (rummut), Nick Rhodes (kosketinsoittimet) ja Dominic ”Dom” Brown (kitara). Virallisesti Dom Brown ei kuulu kokoonpanoon. Hän on ollut mukana vuodesta 2006.

MT
Lähteet:
Duran Duran
Wikipedia

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musasto suosittelee, Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s