Musamaailman mietteitä – kuukauden artisti

Häiriö Piirinen1. Esittele itsesi ja kerro lyhyesti urastasi.

M’ olen Häiriö, 160 -vuotias Harjavallasta lähtöisin oleva kitaristi/säveltäjä/äänittäjä/tuottaja/promoottori/mitälie. Maj Karma on oma bändini ja sen lisäksi soitan OpuNui:ssa ja vielä julkistamattomassa bändissä. KarmaRockia on järjestetty vuodesta 1992 ja Rec Room on musiikkihuoneeni nimi.

2. Käytätkö säännöllisesti kotikaupunkisi kirjastopalveluja?

Kotikaupunkini on Pori ja käytän kirjastopalveluja liian vähän. KarmaRockin 20 -vuotisjuhlanäyttely oli männäsuvena Porin kirjaston musiikkiosastolla ja sen jälkeen Harjavallan laitoksella, mutta muutoin viimevuotinen kosketukseni tuohon arvokkaaseen instituutioon lähenteli nollaa.

3. Mikä on mieleenpainuvin konsertti jota olet ollut katsomassa?

Äärimmäisen hankala kysymys. Mieleenpainuvin konsertti jota EN ollut katsomassa on sen sijaan helppo määrittää. se on Pink Floyd Lahden suurhallissa vuonna 1989. Mulla oli liput ja kaikki mutta ei älyä tarpeeksi. Myös 1994 kättelin ko. popikonin liput mutta keikkahan peruttiin rangaistavan vähäisen lipunmyynnin takia. Itseinhoani lisätäkseen perutun keikan järjestäjä olisi vaihtanut liput Göteborgin vastaavalle, mutta nämä idiootit päättivät jättää lähtemättä. Oli varmaan jotain helvetin tärkeitä kesätöitä tai vastaavaa…

4. Mitä mieltä olet kotikaupunkisi musiikkitarjonnasta ja -elämästä?

Porin musiikkikentällä tapahtuu tällä haavaa mukavasti, huomattavasti huonomminkin on tarjontaa ollut. Harmi sen sijaan on se, että uudempi sukupolvi ei ehkä tunnu olevan enää niin kiinnostunut livetarjonnasta. Isot nimet vetävät mutta pienempiä bändejä ei ehkä uskalleta mennä ’löytämään’. Onneksi lokaalit avainhenkilöt tarjonnan puolella jaksavat uskoa livemusiikin tenhoon eivätkä anna periksi.

5. Suosittele kolmea levyä/artistia kirjaston kokoelmista. 

Tämäkin kuuluu sarjaan mahdottomia kysymyksiä. Frank Zappa – Tinseltown rebellion, Bob Dylan – Blood on the tracks ja Miles Davis – Kind of blue ovat kolme ensimmäisenä mieleeni tullutta albumia jotka itse aikoinani löysin kirjastosta joten sanotaan vaikka ne. Perusteoksia jotka kaikkien musiikista kiinnostuneiden tulee kuunnella. Avoimin mielin.

Toim. Petri Kipinä

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Haastattelut, Musamaailman mietteitä - kuukauden artisti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s