Musamaailman mietteitä – kuukauden artisti

Rami Helin

Kuva: Suncan Stone

1. Esittele itsesi ja kerro lyhyesti urastasi.

Rami Helin, laulaja, kitaristi ja lauluntekijä. Tällä hetkellä soitan Bouvier-yhtyeessä joka valmistelee ensimmäistä äänitettään. Soita myös kitaraa 11-henkisessä Heimovallassa joka on saanut aikaan muutamassa kuukaudessa hyvän kuhinan. Kumpikin bändi suorittaa esiinmarssinsa tänä vuonna. Suomenkielinen soololevy on ollut pöydällä jo muutaman vuoden. Nyt tuntuu että tänä vuonna jotain tapahtuu. Toisaalta niin tuntui myös vuosi sitten.

Oppirahani maksoin Stanislaw-yhtyeen laulajana ja myöhemmin jatkoin soittohommia 2000-luvun räiskyvimmässä yhtyeessä, Turun Romantiikassa. Romantiikan kanssa ehdimme äänittää kolme suomenkielistä ja kaksi englanninkielistä albumia.

2. Käytätkö säännöllisesti kotikaupunkisi kirjastopalveluja?

En enää. Työskenneltyäni pitkään kirjakaupassa hankin kaikki haluamani teokset  suoraan hyllyyni, joskin jotain äänentoistoon ja äänitekniikkaan liittyvää aineistoa käyn lainaamassa. Musiikkikirjastoa käytin vielä uuden musiikin löytämiseen jonkin aikaa sitten, mutta Spotify-palvelu on minun osalta lopettanut levyhyllyjen pläräilyn. Tavallaan tämä on sääli koska Turun Kaupunginkirjastolla on ollut aikanaan suuri rooli sivistämisessäni. Löysin paljon vanhaa musiikkia, kuten Doorsin ja Zeppelinin musiikkikirjastosta. Narmuiset ja hyppivät vinyylit äänitettiin kotona kasetille ja myöhemmin on tullut ihmeteltyä kun tutuista biiseistä on löytynyt uusia osuuksia kohdista josta neula on hypännyt yli.

3. Mikä on mieleenpainuvin konsertti jota olet ollut katsomassa?

Täytyy olla Nirvanan kaottinen keikka Ruisrockissa 1992. Bändi soitti yllättävän tiukasti, joskin heille se taisi olla aika innoton rutiinikeikka. Hiekkaa tuli yskittyä keuhkoista vielä pari päivää keikan jälkeen.

4. Mitä mieltä olet kotikaupunkisi musiikkitarjonnasta ja -elämästä?

Asun ja työskentelen nykyään Helsingissä. Seuraan aika tarkkaan musiikkimailman kuviota koska teen työkseni albumituottamista ja äänityksiä sekä miksaan myös liveä rokkiklubilla. Helsingissä on aktiivinen musiikkiskene, paljon bändejä, ammattilaisia ja keikkapaikkoja. Tällä hetkellä tuntuu että tarjontaa on enemmän kuin kysyntää. Videopelit ja kotiteatterit ovat kilpailemassa ihmisten vapaa-ajasta ja elämyksiä haetaan muualta kuin konserteista. Toisaalta tämä kehitys pakottaa musiikkimailman toimioita tekemään enemmän töitä, tekemään parempaa musiikkia ja soittamaa parempia konsertteja.

5. Suosittele kolmea levyä/artistia kirjaston kokoelmista.

Aphrodite´s Child: 666

Kreikkalaista progea ilmestyskirja teemalla. Tämän tupla-albumin kun lusii läpi tietää eläneensä. Vangeliksen ja Demis Roussos ennen kansainvälistä menestystään.

Price Simon: Everything (A book about Manic Street Preachers)

Ehkä paras rock-kirja jonka olen lukenut.

Sielun Veljet: Veljet

Tämän katsottua oli pakko perustaa bändi.

Toim. Petri Kipinä

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Haastattelut, Musamaailman mietteitä - kuukauden artisti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s