Viikon levy: Asa: Leijonaa metsästän (2005)

Asa on oikealta nimeltään Matti Salo. Artisti on ollut aktiivisena 2000-luvun alusta asti. Taiteilijanimellä Avain julkaistu esikoisalbumi Punainen tiili myi yli 14 000 kopiota.

Vaikka Asa onkin suomalainen rap-artisti, on hänen musiikissa paljon vaikutteita mm. slaavilaisuudesta, folkista ja reggaesta.

Laulajan sanoitukset ovat yleensä vasemmistohenkisiä ja kantaaottavia. Asa kritisoi yhteiskunnallista eriarvoisuutta ihmisten välillä. Sanoituksissa ilmenee huoli kestävänkehityksen ja ympäristön tilasta, sekä ihmisten henkisestä hyvinvoinnista.

Leijonaa metsästän albumi ilmestyi 2005 pienen hiljaiselon jälkeen. Levyllä sekoittuvat erilaiset tyylisuunnat, tehden kappaleista mielenkiintoista kuunneltavaa. Trumpetti, jota levyllä käytetään useassa kappaleessa, maustaa levyä erittäin mukavasti. Samalla se erottuu mukavasti muista Suomi hip hop- ja rap- henkisistä albumeista. Levyllä soittavat mm. Anssi Kela huuliharppua ja Redrama kitaraa.

Asa on tehnyt yhteistyötä muidenkin suomi hip hop/rap- ja reggae- artistien/bändien kuten: Elastinen, Kapasiteettiyksikkön, Fintelligensin ja Redraman kanssa.

Vuonna 2010 Joska Josafat ja reggae-artisti Puppa. j olivat mukana laulamassa Asan Jätkäjätkät yhtyeessä, jolta ilmestyi levyt ykstoistykstoist ja myöhemmin kesällä 2011 jatkojatkot.

Asa on ollut perustamassa levy-yhtiö Roihis Musikaa. Hän on käyttänyt monia taiteilijanimiä kuten: Asa Masa, Aatsi Pop, Maza jne.

Nuoresta iästään huolimatta, 1980 syntynyt laulaja, on ehtinyt toimia monessa eri kokoonpanossa ja ollut aktiivinen levyttämään.

Levyä Leijonaa metsästän, voisin suositella kaikille vähänkin rytmimusiikista kiinnostuneille ihmisille. Sen lisäksi että levyllä on hyvä sanoma, se on mielestäni vielä erinomainen ja onnistunut levy.

Vinyylin ystävä

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s