Viikon levy: Ojos de Brujo: Aocaná (2009)

Ojos de Brujo (suom. Velhon silmä) on Espanjan Barcelonasta kotoisin oleva yhtye, joka itse kuvaa tyyliään ”flamencovaikutteiseksi hip hopiksi”.

Barcelonan Ravalin kaupunginosan kellareissa järjestetään jammailuiltoja, joissa eteläeurooppalaiset, pohjoisafrikkalaiset ja latinalaisen Amerikan muusikot kohtaavat. Näissä sessioissa on saanut alkunsa moni bändi, kuten myös Ojos de Brujo vuonna 1996.

Ojos de Brujon musiikki on sekoitus flamencoa, katalonialaista rumbaa, intialaisesta, romani- ja afro-kuubalaisesta musiikista aina ska’han, reggaeen ja hiphoppiin. Vanhoillisille flamenco-faneille tämä rajoja rikkova musiikkifuusio ja yhtyeen anarkistinen live-esiintyminen ovat olleet kauhistus, mutta levyjä ostava ja keikoilla käyvä yleisö on ollut innoissaan.  Ojos De Brujon sanoma kertoo vapaudesta rikkoa rajoja, vapaudesta ajatella ja ennen kaikkea vapaudesta unelmoida.

Ojos de Brujo kokoonpano on:  Marina: laulu, Ramón: kitara, Paco: kitara,  Sergio: lyömäsoittimet, Max: lyömäsoittimet, Panko: levysoittimet ja koskettimet, Xavi: lyömäsoittimet.

Aocaná on Ojos de Brujon neljäs levy. Pidän erityisesti bändin akustisesta soundista, lattarirytmeistä, lattaritorvista, akustisista kitaroista ja espanjan kielestä. Tekstiliitteessä on kappaleet käännettynä myös englannin kielellä. Sanoitukset tekee laulaja Marina. Kappaleiden sovitukset ovat mielenkiintoisia ja soittimia on paljon.

Bändin keikoilla on mukana kahdeksasta kymmeneen  soittajaa ja Ojos de Brujon on sanottu olevan erityisen hyvä livenä. Ojos De Brujo on saavuttanut kaiken mahdollisen mitä maailmanmusiikkia esittävä orkesteri voi saavuttaa. Loppuunmyytyjä konserttisaleja, keikkoja kuudella mantereella, palkintoja, listaykkösiä ja kultalevyjä. Yhtye on voittanut BBC Radio 3:n maailmanmusiikkipalkinnon vuonna 2004. Valitettavasti yhtye on kertonut lopettavansa tämän vuoden kiertueen jälkeen. Tänä kesänä (2011) Ojos de Brujo esiintyy Suomessa Porin jazzeilla 15.7.  ja Ilosaari-rockissa 16.7.

Ojos de Brujo: Aocaná (2009)

Hevifossiili

 

Jätä kommentti

Kategoria(t): Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s