Viikon levy

Britney Spears

Femme Fatale (2011)

Britney Spears: Femme FataleMonelle Britney on kuin kirosana, mutta kiistaton tosiasia on, että ennen kuin Lady Gaga valloitti listat, popin prinsessa oli Britney. Henkilökohtaisen elämän alamäen aikaan julkaistu Blackout (2007) palautti neidin jälleen listojen kärkeen. Ylämäkeä on ollut siitä asti.

Spearsin seitsemäs albumi Femme Fatale on ehdottomasti tanssittavin. Tuottajia on haalittu laidasta laitaan, aina Will.i.amista ja Max Martinista Stargateen. Tuottajien määrästä huolimatta kokonaisuus pysyy hyvin kasassa.

Levyn ensimmäinen sinkkubiisi Hold it against me saattaa olla shokki vanhan Britneyn ystäville, sillä nyt mennään todella kovalla biitillä. Biisin loppupuolella on häivähdyksiä jopa dubstepistä ja trancesta. Levyllä on muutenkin useita hyppäyksiä konemusiikin eri genreihin. Big fat bass on hyppäys Benny Benassin tyyliseen törinäbassoiluun, jossa Britneyn ääni on hädin tuskin tunnistettavassa muodossa. Trip to your heart pyörittelee tranceriffiä, saaden lötköllä biitillä trancegenreen uutta eloa. Deluxe-painoksella oleva Up´n´down on kunnianosoitus legendaariselle  Detroit-tekno/house –projektille, Inner Citylle. Eniten levyllä liikutaan electrohousen ja electrohopin alueella.

Nostan hattua Britneyn ennakkoluulottomalle teolle tehdä sama, mitä Madonna teki vuonna 2005 albumillaan Confessions on a dancefloor: tehdä äärimmäinen bailulevy. Kun Madonna luotti pääasiassa pariin konemusiikin genreen, Britney halusi haukata isomman palan ja tarjota kokonaisvaltaisemman kuvan konemusiikista.

Femme Fatale on popin ja konemusiikin täydellinen fuusio. Femme Fatale on tuotannollinen täysosuma, jossa ei kuulla yhtään turhaa sekuntia. Britneyn kuhertelu ja elektroninen soundi tarjoavat vastaanottavalle kuuntelijalle täydellisen elämyksen.

Juha S

Britney Spears Wikipediassa: http://en.wikipedia.org/wiki/Britney_Spears

Britney Spears: Hold it against me http://www.youtube.com/watch?v=-Edv8Onsrgg

 

Jätä kommentti

Kategoria(t): Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s