Musamaailman mietteitä – kuukauden artisti

Kesäkuun artistina esittäytyy turkulainen muusikko ja tuottaja Jori Sjöroos. Sjöroos toimii mm. PMMP: n tuottajana ja säveltäjänä ja hän voitti vuonna 2009 Teosto-palkinnon albumista Veden varaan yhdessä Mira Luotin ja Paula Vesalan kanssa.

Jori Sjöroos1. Esittele itsesi ja kerro lyhyesti muusikon urastasi.

Nimeni on Jori Sjöroos. Mulla on aika nuoresta asti ollut intohimoinen suhde musiikkiin ja oon itse alkanut tehdä musaa joskus 90-luvun alusta tähän päivään. Ekat jutut joissa olin mukana oli raskaampaa metallia josta sitten vähitellen tuli luonnollinen siirtymä popimman musiikin pariin. Viimeisin julkaisu jossa kuulee tekemääni musiikkia on yhtyeeni MAGENTA SKYCODEn albumi ”Relief”. Olen myös tehnyt albumeita Mira Luodin ja Paula Vesalan kanssa yhtyeelle PMMP.

2. Käytätkö säännöllisesti Turun tai muiden kaupunkien kirjastopalveluja?

Kohtuullisen vähän oon nykypäivänä käyttänyt noita johtuen varmaan siitä että mulla on paha tapa lainata kassillinen teoksia ja palauttaa ne pari kuukautta eräpäivän jälkeen.

3. Mikä on mieleenpainuvin konsertti jota olet ollut katsomassa?

Hankala kysymys – noita on niin monia mut joitain mainitakseni –  mun eka iso konserttikokemus oli The Cure Helsingissä 23.9.1992. Se oli epätodellista ja upeaa nähdä ja kuulla mun uusi suosikkiyhtye. Tosta on jotain vajaa 20 vuotta aikaa ja sama yhtye on vieläkin mulle se #1. Oon nähnyt 6 Curen keikkaa joista kaikki ovat olleet upeita kokemuksia . Tukholmassa oon ollut aika tiuhaan nauttimassa hienoista keikoista mm artisteilta Arcade Fire, Rufus Wainwright, Interpol, Radiohead, Bon Iver, My Bloody Valentine, Grizzly Bear..

Primavera Sound Festivaali Barcelonassa 2010 oli myös hieno tapahtuma josta erityisesti jäi mieleen Owen Pallett, Van Dyke Parks, Beach House, Yeasayer…

4. Mitä mieltä olet Turun ja sen lähialueiden musiikkielämästä?

Turussa on musta aina ollut aika laaja kirjo musadiggreita ja tekijöitä jotka ylläpitävät musiikkielämää ja tapahtumia. Klubitarjonnan puolelta Lehtisen Jussille pitää antaa kunniamaininta – tässä on saanut kevyesti yli 15 vuotta nauttia hänen touhuistaan ja näyttäis että homma jatkuu edelleen monipuolisena ja raikkaana. Ydintalvipuutarhaa odotan myös innolla jossa Jori Hulkkonen soittaa upeaa musiikkia upeassa miljöössä.

5. Suosittele kolmea levyä/artistia kirjaston kokoelmista.

Cocteau Twins:Blue Bell Knoll

Käytin musiikki-osaston palveluja 90-luvun alkupuolella erittäin ahkerasti ja lainailin levyjä pitkälti kansien perusteella. Tän kansi herätti mielenkiinnon ja itse sisältö osoittaui timantiksi ja aika nopeesti tuli hommattua kaikki tän yhtyeen levyt.

Dead Can Dance:Within the Realm of a Dying Sun

Edellisen takakannesta bongasin 4AD levymerkin ja lainasin kaikki ks. labelin levyt ja tää oli ja on edelleen yks kaikkien aikojen suosikkilevyistäni.

Phil Spector:Back to Mono 

Phil Spector:Back to Mono 

Wall of Soundin isän ja suuresti kunnioittamani musiikintekijän neljän cd:n kokoelmaboxi hänen tuotannostaan vuosilta 1958-1969. The Crystals-yhtyeen ”Then He Kissed Me” on mulle yks kaikkien aikojen hienoimpia pop-lauluja.

Toim. Petri Kipinä

Jätä kommentti

Kategoria(t): Musamaailman mietteitä - kuukauden artisti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s