Ambient-musiikin viikko Turun kaupunginkirjastossa 10.4.- 14.4.

Ambient on musiikin tyylilaji, jossa keskitytään selvien melodiaosuuksien sijasta tunnelman luomiseen. Ambient on yleensä syntetisaattoreilla tehtyä elektronista musiikkia, mutta voi sisältää myös akustisia soittimia ja klassisesta musiikista lainattuja elementtejä.

Sana ”ambient” tuli tunnetuksi Brian Enon vuonna 1978 julkaistun levyn Music for Airports myötä, jonka kanteen sana oli painettu. Yleisesti elektronisen musiikin rajoja voidaan pitää hyvin häilyvinä, eikä monien artistien yhteydessä voi puhua puhtaasti pelkästä ambientista. Suomessa ambient-musiikkia on kuunneltu jo pitkään YLE:n radiokanavilla lähetettävässä Avaruusromua-ohjelmassa.

Ambientista lisää

Sunnuntaina 10.4.2011

Turun kaupunginkirjaston Studiossa kello 15.00–18.00 radiotoimittaja Jukka Mikkola Ylen Avaruusromua–ohjelmasta esitelmöi aiheesta ”Ambient – hitaan muutoksen musiikkia” ja turkulainen E-musikgruppe Lux Ohr soittaa kosmista ambient-musiikkia.

Tiistaina 12.4.2011

Turun kaupunginkirjaston musiikkiosastolla kello 18.00–20.00 tutkija Pertti Grönholm Turun yliopistosta luennoi aiheesta ”Ambientin toinen tuleminen – Ambient house ja koneellinen tanssimusiikki” ja sen jälkeen esiintyy JORI HULKKONEN.

Kuva: Petteri Mero

Torstaina 14.4.2011

Turun kaupunginkirjaston musiikkiosastolla kello 18.00–20.00 Jaakko Penttinen Kuolleen musiikin yhdistyksestä pitää esitelmän aiheesta ”Syvälle pimeään – Johdatus dark ambientiin” ja turkulainen pitkän linjan dark ambient –yhtye Dystopia soittaa tummaa ambient-musiikkia.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja tapahtuman aikana Turun Kaupungin pääkirjaston musiikkiosastolla on esillä ambient-musiikkiaiheisia levyjä ja kirjoja.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Stage, Tapahtumat, Uncategorized

Jätä kommentti