Digitointimahdollisuus tuonut Raision kaupunginkirjastoon reilusti tyytyväisiä asiakkaita

Lainan päivänä 8. helmikuuta Raision kaupunginkirjastossa alkanut asiakkaiden omatoiminen VHS-nauhojen siirto digitaaliseen muotoon on ollut kaikin puolin toivottu ja kiitelty mahdollisuus. Varauskirjaan kertyi heti ensimmäisten päivien aikana kuukauden verran nimiä ja tällä hetkellä varaaja joutuu tyytymään kolmen viikon odotukseen. Raision kaupunginkirjaston musiikki ja taideosastolla on käytössä yksi DVD/VHS-tallennin.

Digitointilaitteen keskivertoasiakkaaksi Raisiossa voisi nimetä ikävuosiltaan +50 olevan naishenkilön. Useat asiakkaat varaavat jo toista tai kolmatta digitointiaikaa, sillä monella henkilöllä siirrettävää materiaalia on kertynyt vuosien varrella muovipussillisen verran. 

Raision kaupunginkirjastossa voit tällä hetkellä tehdä varauksen korkeintaan neljäksi tunniksi kerrallaan. Asiakkaalla voi samaan aikaan olla voimassa kaksi neljän tunnin varausjaksoa.

Raision kaupunginkirjastossa on mahdollisuus myös siirtää vanhat LP-levyt mp3-muodossa CD-levylle. Tarkoitukseen soveltuva levysoitin tallentaa musiikkikappaleet ensiksi laitteen sisäiseen muistiin, josta materiaali siirretään CD-levylle laitteessa olevan tallennusaseman avulla.  LP-levyjen siirto CD-levylle ei ole herättänyt vastaavaa kiinnostusta kuin VHS-nauhojen siirto mutta palvelulle on löytynyt oma käyttäjäkuntansa.

Raision kaupunginkirjastosta voit ostaa tyhjiä DVD-tai CD-levyjä hintaan 2,50 ja 1,50 euroa kappale.

Varaustiedustelun voit tehdä numeroon  02-4343 255.

1 kommentti

Kategoria(t): Digitointi, Uutiset

One response to “Digitointimahdollisuus tuonut Raision kaupunginkirjastoon reilusti tyytyväisiä asiakkaita

  1. Jouko Karaspuro

    Tyytyväisiä immeisiä on siis Raisiossa. Entäpä Helsingissä? Minulla on kymmenkunta 40/50 luvun vaihteessa äänitettyä jazzlevyä, joilla mm. Buddy deFrancon uran alkuvaiheen tyyliä Charlie Shaversin orkesterissa voi kuunnella kappaleella Serenade to a Pair of Nylons.
    Ei vain tunnu löytyvän Helsingistä paikkaa, jonne voisi kiikuttaa savikiekot digitoitavaksi kohtuullista korvausta vastaan.
    Olisi mukavaa jos olisi jonkinmoinen tietopankki firmoista, jotka tämmöistä hommaa tekevät, ”ClayToCeedee”, ”Savikiekko Digiksi” tms.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s