Viikon levy: Tokio Hotel – Humanoid

Humanoid on Tokio Hotelin kolmas studioalbumi. Se julkaistiin kahdella eri kielellä, saksaksi ja englanniksi 7. lokakuuta 2009. Humanoid on hyvin poikkeava bändin muusta tuotannosta. Siihen on otettu mukaan paljon lisää konetehosteita ja vaikeampia lauluosuuksia. Humanoidin kappaleita inspiroi vahvasti science fiction, niin sanoituksissa kuin melodiassa. Levyn tekoon on osallistunut monta kansainvälistä nimeä, kuten Guy Chambers. Bändi on kehittynyt paljon ja vaikka laulaja Bill Kaulitz ei teknisesti olekaan puhtaimpia laulajia, hänenkin äänensä on kehittynyt huimasti. Joissain kappaleissa tehosteet on nostettu jo niin ylös, että se alkaa jo hieman muistuttaa 80-luvun konepoppia. Tokio Hotel on kuitenkin pitänyt omasta tyylistään kiinni. Tästäkin levystä tunnistaa yhä ne neljä poikaa jotka aloittivat soittamaan jo vuonna 2001.

Lempikappaleikseni on noussut Darkside of sun, Noise, sekä levyn single Automatic. Näissä kaikissa yhdistyy aikaisempien levyjen tarttuvat melodiat ja kitarariffit, sekä uusi konemainen vivahde. Yksi suosikkini on herkkä World Behind My Wall, joka kertoo siitä kuinka välillä on rankkaa elää koko nuoruutensa kameroiden sekä kriitikoiden edessä.

Tokio Hotelin suosio alkoi Saksassa (2005) heidän levytettyään ensimmäisen singlen Durch den Monsoon. Bändi voitti Comet -palkinnon parhaana uutena tulijana, laulajan ja kitaristin ollessa vasta 15-vuotiaita. Juuri nuoren iän takia bändiin kohdistui vahvoja epäilyjä heidän musikaalisia kykyjään kohtaan. Bändi nousi kansainväliseen suosioon julkaistessa albumin Zimmer 483(2007). Maailmanlaajuisesti sitä myytiin yli 6 miljoonaa kappaletta, Suomessa levy myi kultaa. Sinkku Übers Ende der Welt soi radiolistoilla pitkään. Samana vuonna Tokio Hotel esiintyi myös Suomen Elämä lapselle konsertissa uuden sinkkunsa kanssa. Bändi on voittanut monia arvostettuja palkintoja ja kerännyt Pariisissa puolimiljoonaa katsojaa konserttiinsa.

Humanoid ei saavuttanut enää Euroopassa niin suurta suosiota, mutta levy avasi bändille ovet vielä kansainvälisimmille vesille, jopa Malesiaan asti. Humanoidin avulla he ovat nyt saavuttamassa pitkäaikaista unelmaansa: valloittaa Tokio ja sitä kautta koko maailma.

– Laura K

Humanoid on varattavissa Vaski-verkkokirjastosta

 

Jätä kommentti

Kategoria(t): Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s