Viikon levy on Liljan Loisto: Takaisin Karjalan maille

Liljan Loisto on soullaulaja Yona Louhivuoren ja mm: Laulurastas-yhtyeen vokalistina ja Jätkäjätkistä tunnetun Puppa J:n yhteinen bändi ja heidän tausta joukkoina toimii Punky Reggae Band. Virallisesti Liljan Loisto materialisoitui Sörnäisissä sijaitsevan Risulan hippikommuunin tanssipeijaisissa nelisen vuotta sitten.

Liljan Loisto soittaa Karjala-aiheisia vapauslauluja reggaen tahdittamana. Yhtyeen musiikissa kuuluu jamaikalaisen reggaemusiikin olennainen elementti: paluumuuttofiilistely Etiopiaan. Tähän on lisätty Suomen vanhemman sukupolven kaihoa Karjalaan. Evakossa eläminen on Pupalle ja Yonalle myös henkilökohtainen aihe.

Ikuinen kaipuu siis yhdistää levyllä reggaerytmit ja -taustat vanhoihin karjalaisviisuihin ja melodioihin. Yhtye ei ole kuitenkaan vaatimassa Karjalaa takaisin tai ainakaan niitä aikoinaan menetettyjä maa-alueita elikkä levyä ei ole tehty kannanotoksi ihastuttamaan tai ärsyttämään. Levy on loistava ja nostalginen reggae/iskelmälevy. Esimerkiksi Yonan laulama versio Annikki Tähden kappaleesta Muistatko Monrepos’n on uusi dynaaminen reggae.

Liljan Loiston albumi on varattavissa Vaski-verkkokirjastosta.

Lassi Myllykangas

Jätä kommentti

Kategoria(t): Viikon levy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s